Stall Classic on perheyritys joka työllistää Ari ja Lisbeth Sorviston. Lisäksi heidän tyttärensä Martina Gebala ja Linda Sorvisto, jo neljännen polven "hevosmiehet" auttavat hevosten ja ponien koulutuksessa sekä myyntihevosten hankinnassa. Tietoa, taitoa ja kokemusta hevosista ja niiden hoidosta, ratsastuksesta, kilpailemisesta (SM, PM, EM tasolla) ja oppilaiden valmennuksesta löytyy 40 vuoden takaa.

 

Ratsastuskoulun tunnit ja valmennukset pitää Lisbeth "Lippa" Sorvisto. Opetuksessa painotetaan turvallisuutta ja tavoitteellista kehittymistä. Perusasioiden opetuksesta ei tingitä! Moni Kokkolalainen ratsastajanalku on saanut hevoskärpäsen pureman Lippan alkeistunneilla. Lippan valmennettavat ovat saavuttaneet useita SM-, PM- Halli- ja Aluemestaruus mitaleita vuosien varrella

Ratsastusharrastukseni alkoi 7-vuotiaana Bertel Hakalaxin tallilla jossa äitini Lena ratsasti.  Hakalaxin tallilla sai alkunsa myös Kokkolan Ratsastajat ry jonka toiminnassa olin aktiivisesti mukana vuosikymmeniä kaikilla mahdollisilla tavoilla.  Pidän itseäni ikuisena "hevostyttönä".  Ensimmäinen oma hevonen oli iso musta Bohater jolla kilpailin menestyksekkäästi sekä koulu- että esteratsastuksessa alue- ja kansallisella tasolla.  Omat tyttäret Linda ja Martina seurasivat jalanjälkiäni ja perheeni ensimmäinen poni oli My Favorite, joka vietti onnellisia eläkepäiviä Savonlinnassa lähes 30-vuotiaaksi.


Tyttäriäni olen opettanut ja valmentanut  20 vuotta ja  ennen kaikkea esteratsastus on sydäntäni lähellä.   Oppilaillani on runsaasti mitaleita sekä Alue-, SM- että PM tasolta.  Myös osallistuminen ponien EM kilpailuihin Ranskassa 1998 pidän ikimuistoisena  saavutuksena.  Vuoden 2010 saavutuksista minut palkittiin Suomen Ratsastajainliiton Pohjanmaan aluejaoston vuosikokouksessa "Vuoden valmentajana" ja 2011 Kokkolan kaupunki palkitsi minut "Vuoden valmentajana"


Oma talli hankittiin 1998 jonka nimeksi tuli Stall Classic.  Seuraavana vuonna olin mukana perustamassa Kokkolan Urheilu Ratsastajat ry seuraa.   Vanhempani Lena ja Gustaf Bergroth ovat aina tukeneet ja kannustaneet minua harrastuksessani, josta sittemmin tuli työni.  Hevosmiestaidon eteenpäinvieminen on minulle erityisen tärkeää.  Näin uudet hevosihmiset voivat turvallisesti oppia ratsastuksen alkeita ja hevosten kanssa toimeen tulemista.  Nämä opit eivät ole tulleet ihan helpolla.  Suuren arvon annan minua opettaneille aidoille hevosmiehille Bertel Hakalax, Henrik Holmbäck, Arvo Junka ja Sigvard Rönngård.  Lukuisat mahtavat muistot omalta juniori ajalta seuraavat yhä edelleen mukana ja haluan omalla toiminnallani luoda samanlaisia muistoja mahdollisimman monelle nuorelle.  Erityisen iloiseksi minut tekee se tosiasia, että monet kaverit omalta junioriajalta ovat löytäneet tien takaisin tallille.  Kerran hevostyttö-aina hevostyttö!

p.0400 646794

Lisbeth.sorvisto@gmail.com

 • Arin vastuualueisiin kuuluu hevosten ruokinta ja tarhaus, sekä alueiden ja rakennusten kunnossapito.

  p. 040 539 2455

 • Linda asuu Mikkelissä ja Kokkolassa käydessään hän ratsuttaa
  myyntihevosia.

  p. 0400 7229059
  linda.sorvisto@gmail.com

 • Martina muutti Belgiaan vuonna 2011. Sieltä matka jatkui Portugaliin. Keväällä 2015 hän palasi takaisin Suomeen, ja vastaa Classicilla hevosten hoidosta ja myyntihevosista.

  p. 045-6149590
  martina.sorvisto@gmail.com

 

 

KUVIA VUOSIEN VARRELTA

 • Lippan ensimmäinen hevonen Bohater

 • Bertel Hakalax'in ravikuningas Amor

 • Lippa ja Pocztylion

 • Vasemmalla Lippan äiti Lena Bergroth ja Eva Hagström.

 • Inger Savela, Eeva Kuusio ja Ari messukeskuksessa.

 • Ari kannustamassa ponien EM kisoissa Ranskassa.

 • Tyttöjen ensimmäinen poni My Favorite,"Fami", PM kisoissa Norjassa.

 • Welsh Cob ruuna Frankie messukeskuksessa

 • Afrikaan, "Harmo", junnujen SM radalla

 • Stellan, Stall Classicin ehdoton prinssi! Kuva koeratsastuksesta Ruotsissa.

 • Tärkeäätäkin tärkeämpi Jolly Joker (sk. 130cm) vei molemmat tytöt PM kisoihin, saavuttaen henk.koht. hopeaa ja kaksi joukkuepronssia. Kuva Laakson GP finaalin (120cm) voiton jälkeen.

 • Just Classic, jonka jälkeen talli on nimetty, EM radalla Ranskassa. " Blackie" myytiin Ruotsiin, jossa se edelleen asuu ja voi hyvin.